Ondernemerschap

Wat betekent dat voor ons?

Ondernemerschap betekent op de Driesprong dat we kinderen leren om initiatief te durven nemen. We zorgen dat onze lessen zo ingericht zijn, dat kinderen leren samenwerken. Kinderen leren bij ons zien waar ze goed in zijn en leren een oplossing zoeken als ze iets moeilijk vinden. Als team willen we ook met initiatief in onze school staan. We weten van elkaar waar we goed in zijn en waar we ons in moeten ontwikkelen. We zetten onze verschillende kennis en vaardigheden in, om als team steeds professioneler te worden. We luisteren naar ideeën en initiatieven van ouders en zijn transparant in wat we met die ideeën doen.

In de praktijk betekent dit

- Dat we kiezen voor duurzame en innovatieve input in onze lessen.

- Dat we een innovatiebudget hebben gewonnen waarmee we moestuinen maken en onderhouden voor onze school, voor de kinderen en de oudere bewoners in Marknesse.

- Dat we kiezen voor methodes en lesgeefstijlen die passen bij ondernemerschap. Zo werken we met Topondernemers vanaf groep 3. Voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en biologie leren de kinderen samen en zelfstandig opdrachten maken, informatie opzoeken in boeken en op de computer en ze leren presenteren met een werkstuk een muurkrant of een spreekbeurt.

- Dat we elk jaar een techniekweek hebben. Het thema dit jaar was Duurzaamheid.

Wilt u terug naar de pagina over onze visie klik dan hier.